برگزاری اولین نشست کمیته توسعه صادرات تشکل ها و تعاونی های روستایی و کشاورزی تحت پوشش سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران
1402/09/01
اولین نشست کمیته توسعه صادرات با هدف تدوین پیش نویس برنامه راهبردی توسعه صادرات در سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران و شبکه تشکل های تحت پوشش و همچنین ارائه پیشنهاد در خصوص رونق صادرات با ریاست دکتر حایک و حضور اعضای محترم هیات مدیره، معاونین، مدیران کل ستادی، مدیران استانی مدعو، مدیران عامل اتحادیه های ملی و با حضور جناب آقای حسانی مسئول محترم حوزه روسیه و قفقاز دفتر بین الملل وزارت جهاد کشاورزی در محل سالن جلسات سازمان مرکزی تشکیل گردید.

در ابتدا لطیفی مدیرکل دفتر مطالعه، پایش و توسعه بازرگانی و دبیر کمیته به اهمیت صادرات، به عنوان موتور محرکه تولید اشاره کرد و با اشاره به اساسنامه سازمان توجه به صادرات و بازاررسانی محصولات تولیدی را یکی از وظایف مغفول مانده در پنج دهه گذشته عنوان کرد. وی در ادامه با اعلام صادرات بیش از 5 میلیارد دلاری محصولات غذایی و کشاورزی در سال گذشته سهم این شبکه را کمتر از 55 میلیون دلار عنوان کرد که با توجه سیاست های دولت سیزدهم و تاکیدات وزیر محترم و پیگیری های مقام عالی سازمان این میزان در هشت ماهه امسال به بیش از 135 میلیون دلار رسید.

 در این جلسه جناب آقای دکتر حایک عضو محترم هیات مدیره سازمان، ارتباط بی واسطه و مستقیم با کشاورزان را از نکات مهم شبکه و تعاونی ها برشمرده و تمام موضوعات مرتبط به توسعه صادرات از تولید تا فرآوری و بسته بندی و بازاریابی را جز ماموریتهای این سازمان عنوان نمودند. ایشان یکی از معضلات موجود در صادرات محصولات کشاورزی را نبود تشکلهای موثر صادراتی دانسته و تدوین برنامه عملیاتی صادرات محور تاکید نمودند.

عضو هیئت مدیره سازمان عنوان نمودند: ناهماهنگی دستگاهها از دیگر موانع صادرات است که ما تلاش می کنیم با تقویت تشکل ها و پیگیری موضوعات در حوزه صادرات محصولات تعاونی های کشاورزی و روستایی هم افزایی ایجاد کنیم و این ناهماهنگی ها را در سطح درون سازمانی، و سایر دستگاهها به حداقل برسانیم که در این اقدامات شبکه قوی و با دانش و کارآمد گره گشا خواهد بود.

جناب آقای توسلی عضو محترم هیئت مدیره سازمان در این جلسه گفت: ظرفیت تولید و فعالیت شبکه بر کسی پوشیده نیست و سهم بالایی در تولید مواد غذایی و کشاورزی کشور دارد بنابراین ظرفیت صادراتی آن نیز بالا است که باید به آنم توجه شود. صادرات در گذشته در شبکه وجود داشته ولی مقطعی اقدام شده که بعضا به دلایل مختلف دچار مشکل شده است. اقدامات اتحادیه میهن در حال حاضر و شرکت بتکا در سالهای قبل می تواند الگویی برای سایر اتحادیه ها، تشکل ها و تعاونی ها باشد.

در ادامه جناب آقای مسلمی عضو هیئت مدیره سازمان در این جلسه گفت: صادرات در حوزه کشاورزی فاقد برنامه آموزشی است، سند راهبردی توسعه صادرات باید پیوستگی با سایر معاونت های وزارت جهاد داشته باشد تا منجر به هم افزایی شود. قواعد و مقررات صادراتی، معرفی بازار های هدف، تنظیم تولید، داشتن اطلاعات دقیق تولید و شناسه گذاری کالا نیز در برنامه ریزی صادرات می تواند موثر باشد و باید به سمتی برویم که تولید برای صادرات پیوسته و دائمی باشد.

در این نشست جناب آقای دکتر معتمد معاون محترم فنی و بازرگانی بر توسعه صادرات به عنوان موضوع مغفول مانده تاکید کرد و ضمن اعلام دریافت گزارش صادراتی استانها در گذشته پیشنهاد کرد تا برنامه راهبردی تهیه شده توسط اداره کل پایش به آیین نامه اجرایی تبدیل شود و به استانها ابلاغ شود.

جناب آقای علیزاده مقدم معاون محترم توسعه تعاونی ها، تشکل ها و نظام بهره برداری سازمان در این نشست بر توجه به اسناد بالادستی، برنامه هفتم توسعه (ماده 32) (راه اندازی محصولات گلخانه ای) و برنامه تقویمی مقام عالی وزارت در مجلس شورای اسلامی در بندهای 30 و 43 مبنی بر راه اندازی خوشه های صادراتی، تمرکز بر صادرات محصولات با ارزش افزوده، تاکید بر استارت آپ ها اشاره کرد و توجه به بازارهای وارداتی و صادراتی، و ایجاد راهبرد هم افزا در شبکه، تغییر رویکرد خدماتی و تولیدی به رویکرد توجه به زنجیره تولید و بازار محوری از دیگر موضوعات مورد اهمیت برشمردند. 

در انتهای جلسه مقرر گردید که پیش نویس برنامه راهبردی توسعه صادرات، چالشها و برنامه های حوزه صادرات، ظرفیتهای تولید و تامین و زیرساختی و همچنین تدوین برنامه توانمندسازی و آموزش با هدف صادرات بررسی و ارائه گردد. 
 
تعداد مشاهده خبر2437 بار
تصاویر مرتبط
tempShow
Powered by DorsaPortal